Tips för festen

Dags för fest? Vill du ha livemusik till din fest? Nedan följer några värdefulla tips om du är intresserad av att anlita ett coverband.

Om RockRus

RockRus är ett coverband med fem medlemmar. Sättningen är sång, gitarr, keyboard, bas och trummor. På repertoaren har vi en bred blandning av gamla och nya låtar från olika musikstilar (vår ”hemmaplan” är dock rocken) vilket brukar passa utmärkt till de flesta fester. Normalt spelar vi 3×45 minuter och avslutar senast kl 01:00.

Platsen där vi ska spela

För att få plats med vår utrustning behöver vi en yta på ca 4×5 meter

Kraftmatning om 1st 240V/10A till vår utrustning behövs. Vilket i normala fall inte brukar vara några problem att ordna.

För att hinna med att ställa i ordning vår utrustning innan spelningen så behöver vi normalt tillgång till den plats där vi ska spela ca 2 timmar innan gästerna anländer och evenemanget drar igång.

Bra att tänka på

Om du/ni vill spela ”pausmusik” så går det bra att använda vår ljudanläggning till det under den tid som vi har vår utrustning uppställd. Du behöver endast en spelare (MP3, dator, etc. med den musik som du önskar spela) med ett standarduttag för hörlurar (3,5mm stereouttag).

Vill du/ni använda mikrofoner för att prata eller sjunga under festen så kan dessa lånas av oss under den tid som vi har vår utrustning uppställd.

Ett bra sätt att få ordentlig fart på festen brukar vara att festens värd(ar) sjunger en låt tillsammans med oss i bandet. Det brukar vara mycket uppskattat av festdeltagarna. Vi hjälper givetvis till så mycket som önskas eller krävs för att det ska bli ett succénummer. Ta chansen att förverkliga eventuella drömmar om att stå på scen med ett riktigt band inför en publik!

Det är en rekommendation att gästerna ska få plats i samma rum som bandet (för att få bra kontakt mellan gäster och band).

Var rädd om golvet! Musikutrustning och högklackade dansande gäster kan vara elaka mot golvet. Vi måste avråda från att ha sin fest på det nylackade furugolvet.

Livemusik låter (inte hur lågt som helst)!

Eftersom vi spelar med riktiga trummor så går det inte att spela med väldigt låg volym. Om man vill ha musik till middagen så är det oftast lämpligast att använda en musikspelare inkopplad till våra högtalare.

Tänk även på att förvarna eventuella grannar eller andra berörda. Det gäller inte bara för själva spelningen utan även under den tid vi plockar upp utrustningen och ställer in ljudet (soundcheck).

Glöm inte bort att njuta av din fest!

Låt någon annan ta hand om det praktiska på festen (det är ju tråkigt om huvuddelen din/er tid på festen går åt till att stå i köket och göra nattmackor eller koka kaffe) Ett bra sätt att göra festen så stressfri som möjligt för dig/er är att låta ett liveband ta hand om underhållningen. Då sköter sig normalt festen av sig själv och behovet av att hitta på roliga aktiviteter minimeras.

 Idétorka?

Om du/ni har några funderingar eller önskemål kring arrangemang, låtval, frågesport etc. så är det bara att prata med oss. Vi kan oftast fixa det du önskar eller komma med idéer och råd.

Med vänliga hälsningar

RockRus